Programok Siófok közelében: Nagy András – Halálos Együttérzés könyvbemutató

Aki szeretne magának egy érdekes és különleges könyvet a hideg téli estékre, bátran ismerkedjen meg Nagy András szerző legújabb művével, mely a siófoki programok részeként ideális kikapcsolódásnak ígérkezik a közeli Veszprémben.

November 24-én, kedden délután 18 órai kezdettel ugyanis az Utas és holdvilág antikvárium falai között tartja legújabb könyvének bemutatóját Nagy András. A Halálos Együttérzés egy igazán különleges történelmi témájú mű, melyről írója Togay Jánossal beszélget a leírtakkal kapcsolatban.

A teljes címén Halálos együttérzés: a “magyar ügy” és az ENSZ 1956-1963 egy olyan történetet mesél el nekünk, mely az 1956-os forradalom utáni időszakot meséli el nekünk, és közel sem annak sokáig vidámnak hazudott oldaláról, hanem inkább árnyalt, de annál fontosabb aspektusából.

Az 1956-os forradalom, és pláne ami utána következett, de még inkább az a „nem hallok, nem látok, nem beszélek” módszer, ami az ENSZ-et jellemezte azokban az időkben, nyilvánvalóan a magyar- és a világtörténelem egyik legszörnyűbb időszaka volt, amikor több millió magyar lett sorsára hagyva és kiszolgáltatva az idegen megszállásnak.

A könyv természetesen nem arra akar rávilágítani, hogy ismét szükségünk van a nemzeti önsajnálatra, csupán igazságot szeretne adni a korszak hőseinek, miközben meg sem próbál rámutatni globális összefüggésekre, hiszen a nagy kirakósnak még a mai napig rengeteg darabkája hiányzik.

Az érdeklődők a helyszínen nemcsak megvásárolhatják a szerző művét, de mindemellett dedikáltathatják és beszélgethetnek is Nagy Andrással.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus-járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!