Programok Siófok közelében: Nemzetközi gyermeknap Balatonkenesén

Amennyiben a siófoki programok mellett a Balaton fővárosának közelében is részesei lennénk egy gyermeknapi rendezvénynek, látogassunk el május 27-én Balatonkenesére, mely akár még egy nagyobb gyalogtúra, vagy egy kisebb kerékpártúra részeként is nyélbe üthető bárki számára.

A vasárnap délelőtt 11 órától egészen késő délutánig tartó Nemzetközi gyermeknap Balatonkenesén a Városháza előtti téren kerül megrendezésre, ahová a szervezők kicsiket és nagyokat egyaránt várnak egy egész napos közös mókázásra. Mint minden évben, úgy idén is már reggel 9-kor érdemes lehet kimenni a Tátorján-ligetbe, hiszen a korán kelők részt vehetnek az újszülöttek hagyományos köszöntésén, de a tényleges programok természetesen 11 órától indulnak a Városháza előtt megtalálható téren.

Az egész napos ugrándozás, arcfestés és egyéb szokványos elfoglaltság mellett 11 órakor például rögtön a Misztrál Együttes gyermekkoncertjével ünnepelhetik magukat a kicsik. Az Álomkófic című előadás a Magyar Örökség-díjas együttestől egy igazi zenei csemege lesz, hiszen jól ismert versek megzenésített változatait hallhatják majd az apróságok, akiknek így a magyar költészet legszebb rigmusai szó szerint beépülnek az életükbe.

A nagyobb iskolások által is élvezhető előadás után 16 órakor ráadásul a Lóca együttes interaktív gyermekkoncertje tesz koronát a napra, mely a Misztrál Együttes előadásához hasonlóan teljesen ingyenes lesz minden érdeklődőnek.