Programok Siófok közelében: Novecento dráma előadás Veszprémben

A különleges színházi előadások kedvelőinek legnagyobb örömére a siófoki programok mellett április 29-én, azaz most szerdán este 19 órai kezdettel egy igencsak különleges előadás részeseivé válhatunk, ha felkeressük a veszprémi Petőfi Sándor Színházat.

Az Iskola utca 2-es szám alatt megtalálható színházépület színpadán ugyanis egy igencsak különleges, látványos és hatalmas díszletekkel megtámogatott előadás részeseivé válhatunk, lévén a társulat bemutatja a Novecento címre keresztelt dráma színpadi változatát, mely igazán különleges témát és helyszínt ölel fel.

Már ami a színházi körülményeket illeti, hiszen a történet egy Virginian nevű gőzhajó fedélzetén játszódik, mely a két világháború között gyakran jár Európa és Amerika között, a fedélzeten rengeteg különféle utassal, így a hétköznapi emberek mellett ugyanúgy megtalálhatók rajta milliomosok, mint új hazát kereső emigránsok.

A legenda szerint a hajón nemcsak az utazás jelentett óriási élményt, hanem az esték is, hiszen az utasok szórakoztatásáról egy világhíres tehetséggel és improvizációs képességekkel rendelkező zongorista gondoskodott, akiről lassacskán mindkét kontinensen beszélni kezdtek már, hiszen képes volt utánozhatatlan muzsikával elbűvölni hallgatóságát.

Szintén a legenda állítja ugyanakkor, hogy ez a különös ember, ez a páratlan tehetség az egész életét ezen a hajón töltötte, ott született, ott élt, ott zenélt, és soha nem érintette talpa a szárazföldet. Hogy miért? Ennek a kérdésnek a nyomába ered ez a különleges színházi dráma!

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!