Programok Siófok közelében: Novecento monodráma előadás

Egy rendkívül eredeti, mindemellett pedig nemzetközi hírű monodráma előadást tekinthetnek meg azok, akik a siófoki programok részeként január 23-án, vasárnap este 19 óra magasságában ellátogatnak a veszprémi Petőfi Színházba.

Itt kerül ugyanis színpadra Alessandro Baricco legendás monodrámája, a Novecento, mely az alkotó engedélyével került feldolgozásra, illetve magyarításra. A több mint másfél órás darab egy monodráma, ezáltal egyetlen ember előadásában tálalják majd a történetet, aki konkrétan nem más, mint Oberfrank Pál, a Jászai-díjas Érdemes művész lesz.

A mű története a két világháború között játszódik a Virginian nevű gőzhajón, mely éppen Európa és Amerika között jár valahol félúton. A hajó fedélzetén a sok milliomos mellett rengeteg emigráns, valamint megannyi egyszerű és hétköznapi ember található.

A hajó és ezek az utak valóban léteztek, mint ahogy az a legenda is igaznak bizonyult, hogy a hajón esténként egy nagyon tehetséges zongorista szórakoztatta az utasokat, akinek az improvizációs képessége egyenesen páratlan volt.

Legendákat zengtek erről a zenészről – akit egyébiránt Pingiczer Szilárd jazz zongorista személyesít majd meg a színpadon –, azonban senki sem tudja, hogy mi történt vele. Egyesek szerint a hajón született, az egész életét ott töltötte, soha nem lépett szárazföldre, sőt ott is halt meg…