Programok Siófok közelében: Nyiredy Maurus atya gyémántmiséje

Nem maradnak majd elfoglaltság nélkül azok, akik bensőséges vallási eseményeken szeretnének részt venni húsvét hétfőn, lévén a siófoki programok mellett érdemes lehet ellátogatni a közeli Tihanyba, ahol egy igazán különleges kapcsolódó szentmise várja az érkezőket.

Április 13-án délelőtt 10 órától ugyanis Dr. Nyiredy Maurus atya tart gyémántmisét, melynek részeként a plébános arról emlékezik majd meg, és azért ad hálát, hogy 60 évvel ezelőtt, azaz 1960-ban teljes titoktartás mellett áldozópappá szentelték Tabódi István atya Tanács körúti lakásában.

Az atya ezzel küzdelmekkel teli és áldozatot életet élt, hiszen papi szolgálataiért gyakran szó szerint is meg kellett szenvednie, gyémántmiséjén azonban ezért az útért szeretne köszönetet mondani, aminek részeként nemcsak pap- és szerzetestestvéreit, hanem a környékbeli híveket és bencés öregdiákokat is szeretettel várja.

Amennyiben inkább konkrétan Siófokon keresnénk magunknak elfoglaltságot húsvéthétfőn, idén sem hagy minket cserben a Siófoki Nyuladalom, mely rengeteg kapcsolódó tematikus eseménnyel várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

A korábbi évek mintájára így idén is lesznek különféle koncertek, változatos színpadi programok, de természetesen a kézműves foglalkozásoknak és egyéb gyerekprogramoknak is nagy szerep jut ezen a napon.

Nem beszélve az eseményhez kapcsolódó különféle vásári programokról, hiszen a Fő téren egész nap a legkülönfélébb eladók, kézművesek és természetesen megannyi gasztronómiai élmény vár majd ránk.

FIGYELEM: a rendezvények a koronavírus miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmaradnak!