Programok Siófok közelében: nyuszi ül a bringán húsvéti kerékpározás a Balatonon

Amennyiben szeretnénk kihasználni a húsvéti tavasz csodáját, akkor érdemes lehet április 2-án ellátogatni Tihanyba, ahol a siófoki programok mellett megrendezésre kerül a Balaton Bike Tour esemény, aminek tematikus formában, illetve egy kicsit humorosan a Nyuszi ül a bringán nevet adták a keresztségben.

Ha szeretnénk részesei lenni egy balatoni kerékpártúrának, akkor látogassunk el április 2. és április 5. között Tihanyba, mégpedig az ottani hajóállomásra (Fürdőtelepi utca 1.), ahol lehetőségünk nyílik arra, hogy bárhonnan is érkezzünk az országból, ott bérelhetünk e-bike-ot vagy hagyományos kerékpárt, és nekiindulhatunk a környék felfedezésének.

Mindehhez ráadásul érdekes kerékpáros programok is társulnak majd, így tesztelhetünk kerékpárokat, sőt kipróbálhatjuk a bringanapközit is többek között. Ennek részeként például megismerkedhetünk az előttünk álló szezon legjobb balatoni kerékpáros túráival, hovatovább elsőként próbálhatjuk majd ki a SCOTT 2021-es kerékpárkülönlegességeit.

A helyszínen szabadon válogathatunk személyre szabott, minőségi elektromos kerékpárok közül, de kapunk bukósisakot, sőt szakemberek segítenek majd bennünket abban, hogy megfelelő ülésmagasság és egyéb beállítások mellett tudjunk tekerni egy nagyot.

Azért az időjáráshoz illeszkedő öltözetet elengedhetetlen lesz magunknak biztosítani, akárcsak a kerékpáros kulacsot, ha hosszú útra indulnak, de akkor se essünk kétségbe, ha nincs ilyenünk, hiszen a helyszínen vehetünk magunknak. Hogy nem tudjuk hová tenni a gyereket? Erre lesz ideális a bringanapközi, ahol 5 éves kortól egy egész délutánra lefoglalják a szervezők a csöppségeket.