Programok Siófok közelében: Országos Lecsó Fesztivál

A siófoki programok kedvelőinek legnagyobb örömére idén is megrendezésre kerül Balatonkenesén az Országos Lecsó Fesztivál, amelyen az idei esztendőben immáron tizenkettedik alkalommal vehetnek részt az érdeklődők, méghozzá egészen pontosan 2016. augusztus 27-én, szombaton délelőtt 10 órától, este 20 óráig bezárólag.

A 12. Országos Lecsó Fesztivál hazánk legnagyobb ilyen típusú és témájú eseményeként, valamint Balatonkenese egyik legismertebb és legnépszerűbb rendezvényeként újra minden tekintetben a legfinomabb, legízletesebb és legkülönlegesebb lecsókat, illetve lecsóalapú ételeket állítja a középpontba, méghozzá egy kis versengés, illetve témába vágó programok társaságában.

A fesztiválon ennek megfelelően nem csak egyszerű látogatóként vehetünk részt, miközben megkóstolhatjuk a legjobb lecsókat és elleshetjük a legkülönlegesebb trükköket, hanem ezen túlmenően még a versenyből is kivehetjük a részünket, hiszen ha van egy jó ötletünk vagy receptünk, akkor azzal megmérkőzhetünk másokkal – magyar és külföldi versenyzőkkel egyaránt.

Az Országos Lecsó Fesztiválon mindemellett nem csak a legfinomabb lecsók lesznek a középpontban, hanem a szenzációs hangulat is, amiről igazi sztárfellépők gondoskodnak majd, miközben természetesen a főzőverseny zsűrizése és szakmai értékelése is egy igazi kuriózumnak számít.

A fesztiválon egyébiránt egész napos kirakodóvásár várja az érdeklődőket, de lesz többek között népi mesterségek bemutatója, gyerekprogramok, este pedig koncert is várja az egybegyűlteket, többek között DJ Hudák és DJ Dominique zenei aláfestésével. A rendezvény mindenki számára ingyen látogatható a balatonkenesei Széchényi Parkban.