Programok Siófok közelében: Őszi Fesztivál Balatonfüreden

Ha szeretnénk kirándulni egyet ebben a kellemes őszi időben, a siófoki programok mellett érdemes lehet ellátogatni a közeli Balatonfüredre, ahol az előttünk álló napokban Őszi Fesztivál veszi kezdetét – egészen pontosan november 7. és november 28. között.

Ennek apropójából főként a Vaszary Galériában rendszeres, ámde nem mindennapos programok várnak ránk, így érdemes lehet nyomon követni a különféle meghirdetett eseményeket, melyek természetesen a jelenlegi járványhelyzet függvényében bármikor módosulhatnak.

November 7-én, szombaton délután 15 órai kezdettel három órán át grafikai workshop várható Szöllősi Gézával, melyet főként fiatalabbaknak rendeznek azért, hogy megismerkedjenek a Risograph technológiával, mely a szitanyomás, a stencilgép és a fénymásolás sajátosságait ötvözi.

Az ehhez kapcsolódó gép segítségével színeket és színrétegeket nyomtathatunk egymásra, melyekkel egészen új árnyalatok kaphatók, így teljesen egyedi nyomatok állíthatók elő akár rajzolt-, akár montázs alapanyagokból, régi képújságokból.

Szöllősi Géza képzőművész az eseményt a pécsi Drukker grafikai műhely stábjával közösen kivitelezi, az esemény pedig jegyváltáshoz és regisztrációhoz kötött.

Ugyanennek a programnak lesz egy folytatása is másnap, azaz november 8-án vasárnap délután 15 órai kezdettel, mely nem véletlenül rendelkezik 18+ karikával, ide csak a felnőttkorú érdeklődőket várják a szervezők.

Az Őszi Fesztivál részeként számos változatos program közül válogathatnak még novemberben az érdeklődők, lesz például zene- és művészetterápiás előadás, speciális tárlatvezetés a Vaszary Galériában, de még kamarakiállítás Lóczy Lajos és Cholnoky Jenő kapcsán.