Programok Siófok közelében: Pannon Fényképészkör Egyesület kiállítása

Aki kedveli a csodálatos képeket, a művészi fotókat, a rendhagyó tájképeket, annak érdemes lehet két ünnep között elzarándokolnia Veszprémbe, ahol a siófoki programok részeként lehetőség nyílik megtekinteni a Pannon Fényképészkör Egyesület kiállítását.

Mindezt az Egyetem u. 10-es szám alatt megtalálható intézményépület B épületének aulájában, ahol a tárlat folyamatosan megtekinthető marad addig, amíg az iskola nem dönt a bezárásról, vagy a különféle korlátozásokról, noha természetesen az egyesület mindenkit arra kér, hogy a legszigorúbb higiénés szabályok betartása mellett látogasson el az esemény helyszínére.

Aki esetleg a két ünnep között nem szeretne kimozdulni otthonról, netán megvárná egy kicsit, hogy a járványhelyzet lecsengjen, az 2021. január 31-ig még sort keríthet a kiállítás megtekintésére, ahol összesen tizenegy kiállító csodálatos képeit lehet megtekinteni, melyek mind egy szálig eltérő stílusban készültek, és teljesen más témára épültek fel.

Emiatt az egyesület azt ajánlja, hogy ha a teljes anyagot szeretnénk egyszerre megtekinteni és feldolgozni, akkor az alkotók műveiben, a kérdéses sorozatokban külön-külön mélyüljenek el, mert csak így lehet megfelelően átszellemülni ahhoz, hogy minden egyes képkocka átadja az üzenetét, illetve legyen idő átszellemülni az alkotó sajátos nézőpontjára.

Aki esetleg nem tudná, a Pannon Fényképészkör Egyesület már 2017 óta létezik, mint bejegyzett civil szervezet, azonban ténylegesen már egy évtizede működik Pannon Egyetem Fényképészkör név alatt, az egyik legnépszerűbb rendezvényük pedig a Fotósviadal volt, ami sokakhoz eljuthatott.

Az elmúlt néhány évben azonban nemcsak a versenyek tekintetében remekelt az egyesület, hanem arra is törekedett, hogy közösséget építsen, kiállításokat szervezzen a hazai fotósok kapcsán, így komplett fotós túrák és tematikus fotózások is megjelennek portfóliójukban.