Programok Siófok közelében: a Petőfi Színház szeptemberi előadásai

Bár a siófoki programok részeként is számtalan különleges színházi előadás jut el a Balaton fővárosába – főként a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermébe –, és a nyári csúcsidőszak után ez az őszi időszakra is jellemző marad, de ha éppen nincs előadás, akkor sem kell aggódni, hiszen a közeli Veszprém garantáltan biztosít majd számunkra néhány színházi elfoglaltságot.

Az Óvári Ferenc utca 2-es szám alatt megtalálható Petőfi Színház ugyanis egész szeptemberben színvonalas előadások sokaságával várja a színjátszás kedvelőit, így bár az ősz első hava még egy kicsit gyér a programok tekintetében, de az év hátralévő részében ez is változik majd.

Sőt mi több, mindez nem jelenti azt, hogy szeptemberben nélkülöznünk kell a színházat, éppen ellenkezőleg, hiszen rögtön ezen a héten az ilyenkor szokásos nyílt nappal indul a hónap, méghozzá szeptember 9-én, délután 15 óra magasságában.

Ennek részeként nemcsak ellátogathatunk az intézménybe, hanem benézhetünk a kulisszák, vagy stílusosan a függöny mögé, megcsodálhatjuk testközelből a díszleteket, az öltözőket, a színház olyan részeit, ahová normál esetben nem léphetnénk be, és természetesen találkozhatunk néhány kedvelt színésszel is.

Ezt követően a hónap első igazi előadására szeptember 16-án, 18 órakor kerülhet sor, amikor a Petőfi Színház a magyar irodalom egyik nagyszerű darabjaként elhíresült Kincskereső kisködmön című regényét viszi színpadra, míg másnap egy nyugatról, a messzi Amerikából Magyarországig jutott klasszikus, a My Fair Lady kerül előadásra, szintén 18 órai indítással.

Szeptember utolsó előadás rögtön egy premier lesz, mégpedig a Bob herceg című darab, amelynek bemutatója szeptember 29-én, 19 órakor lesz, az ismétlésre pedig rögtön másnap, ugyanebben az időpontban számíthatunk majd.