Programok Siófok közelében: piknikkel nyit a Kultkikötő

A tavaly év, és a korábbi esztendők sikerein felbuzdulva idén is tovább folytatódik a Kultkikötő Balatonföldváron, ahol 2016. május 7-én egy nagyszabású piknikkel indítják meg a szervezők az idei szezont. Ennek megfelelően egy kellemes tavaszi délután vár azokra, akik az említett szombati napon ellátogatnak a Bajor Gizi sétány 1-es szám alatt megtalálható Kultikikötőbe, ahol röviden és tömören piknik, borkóstolás, sütizés és zenés programok is várják az érkezőket, méghozzá gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ideális és egyben kellemes tavaszi kikapcsolódást garantálva.

A piknikre 2016. május 7-én, délelőtt 10 és délután 18 óra között kerül sor, és akárcsak tavaly, úgy idén is helyet kap az eseményen belül a Ki mit süt? desszertsütő verseny, amelyet ezúttal is a Nyitott Balaton és a Kultkikötő Piknik keretein belül rendezi meg a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület a város, és a helyszínre látogatók legnagyobb örömére.

A desszertsütő versenyre akárcsak tavaly, úgy idén is bárki jelentkezhet majd, méghozzá a legfinomabb házi készítésű sós és édes desszertkreációkkal, amelyeket ráadásul bárki szabadon megkóstolhat majd, így az eseményen való részvétel azoknak is erősen ajánlott lesz, akik csak látogatóként érkeznek majd.

A programok java egyébiránt már rögtön a kapunyitást követően megkezdődik, ezáltal fél 11-kor Szilka Miklós előadásában Balatoni legendák – Helka és Kelén címmel egy mesés zenejáték szórakoztatja majd az érkezőket, míg 11 órától közösségi virágültetésre kerül sor a Bajor Gizi parkban, délben pedig Gubás Gabi és barátai adnak koncertet.

A sütemény-versenyre déltől egészen 1 óráig lehet majd nevezni, miközben a Nők a Balatonért Egyesület jóvoltából egy kvízjátékra is sor kerülhet, 1 órakor pedig közös ebédet kapnak a jelenlévők, amit délután társasjáték, zumba fitnesz, majd a nap végén a Coolt Jazz Quiarter koncertje követ majd.