Programok Siófok közelében: Pilates & Stretching Nyárindító Workshop

Ha szeretnénk formába hozni magunkat a többhetes bezártság után, és felkészülni egy kicsit a nyárra, akkor a siófoki programok mellett érdemes lehet átruccanni a közeli Balatonakarattyára, ahol június 6-án, azaz most szombaton Pilates & Stretching Nyárindító Workshop vár majd ránk.

Az esemény részeként egész délelőtt lehetőségünk nyílik egy nagyot mozogni, miközben megünnepeljük a saját egészségünket a Balaton partján, továbbfejlesztve olyan belső tulajdonságainkat, mint a türelem, a kitartás vagy éppenséggel a stabilitás, melyek a karantén ideje alatt komoly csorbákat szenvedhettek.

Most azonban kifejezetten inspiráló környezetben, mások társaságában, a megfelelő higiéniás szabályok betartása mellett nyílik lehetőségünk élvezni ezt a különleges mozgásformát, aminek részeként koncentráción alapuló fizikai mozgás vár ránk, miközben megtanuljuk a helyes légzés tudományát, méghozzá a hasüreget körbe ölelő izmok használatával, melyeket utána már könnyedén tudunk erősíteni.

A Stretching során meg tudjuk erősíteni a legmélyebben fekvő izmainkat, miközben megnyújtjuk a gerincünket és egyensúlyt teremtünk a testünkben, méghozzá kortól és nemtől függetlenül, miközben alkalmazása akár sérülések vagy betegségek után is alkalmazható, sőt rehabilitációs célból sem utolsó, hiszen a mozgékonyság, a mozgásterjedelem növelése a cél, miközben az izom- és idegrendszer gátjait felszakítjuk.

A Joseph Pilates által kidolgozott módszerben a legkülönfélébb helyekről találkozhatunk ihletéssel, vannak elemek a balettből, a jógából, a küzdősportokból, a hagyományos tornából, de a klasszikus görög és római edzésmódszerekről is. Az esemény részeként bemelegítés, majd Pilates, végül Stretching óra következik, aztán strandolás és szabadfoglalkozás következik.