Programok Siófok közelében: Pillangó szerelmi idill két részben

Igazán sajátos színházi előadást ismerhetnek meg azok, akik április 25-én, azaz most szombaton a siófoki programok mellett ellátogatnak a közeli Veszprémben, ahol este 19 órai kezdettel a Petőfi Sándor Színház falai között egy valódi különlegességet láthatunk Börcsök Enikő Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló művész rendezésében.

A Pillangó címre keresztelt különlegesség egy igazi magyar Rómeó és Júlia, mondhatni a magyar parasztvilág hasonló ihletésű darabja, mely bármikor és bárkivel megtörténhetett volna, ezért is kapta alcímként és jellemzésként azt, hogy szerelmi idill két részben.

Az előadás egy Debrecen közelében fekvő fiktív kis faluban játszódik, a főszerepben Zsuzsikával és Jóskával, akiket Bori Réka és Hajdu Tibor vittek színpadra. A két fiatal bár halálosan szerelmes egymásba, mégsem lehetnek egymáséi, aminek az oka meglepően egyszerű: szegények, mint a templom egere.

Persze a háttérben közbeszól a két fiatal családja is, akik szeretnék, ha gyermekeik kitörnének a szegénységi sorból, és valamilyen tehetős párt választanának maguknak, csakhogy a szerelemnek nem lehet parancsolni. A történet Móricz Zsigmond legendás regénye alapján a magyar parasztvilágba kalauzol el minket, és egy hajszálon múlik, hogy ne csapjon át olyan drámába, mint az ihletésül szolgáló Rómeó és Júlia.

A sokszereplős előadáson olyan ismert színészeket láthatunk majd a színpadon, mint Kőrösi Csaba, Módri Györgyi, Magyar Vazul, Topolcsányi Laura, Nyirkó István, Bajor Lili, Palásthy Bea, Diószegi Imola vagy Vajda Károly. Mindezt Tóth József díszleteivel, a Jászai-díjas Csík György jelmezeivel és Nagy Norbert koreográfiájával.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!