Programok Siófok közelében: Piroska és a farkas bábszínház

A tavaszi járványhelyzet után kezd visszaállni a régi rend a siófoki programok mellett a Balaton fővárosának közeli településein is, így a környéken nyaralók egyik kedvelt kikapcsolódásait kínáló balatonszárszói Kultkikötő is újra megtelt élettel.

Példának okáért ezen a héten is egy igazán különleges előadás várja majd a legkisebbeket, méghozzá Majoros Ági Bábszínházának közbenjárásával, aki a Balatonszárszó, Jókai Mór utca 2-es szám alatt megtalálható Kultkikötő Csukás Színház Gyerekszínpadján szeretné szórakoztatni a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Minderre július 19-én, azaz vasárnap délelőtt 11 óra magasságában kerülhet majd sor, a kérdéses időpontban ugyanis egy rendkívül vidám bábelőadás részeként elevenedik meg előttünk a Piroska és a farkas jól ismert története, méghozzá a vásári bábjátékok sajátosságaira építve.

Ennek megfelelően valóban egy igazán különleges előadás várja az érdeklődőket, melynek részeként egy örök tanulságot kapunk majd meg mesés formában, miszerint a járt utat a járatlanért soha el ne hagyjuk. Merthogy Piroska is csak éppen egy kicsikét tért le a jól ismert útjáról, és bár végül szerencsésen sült el a történet, azonban nagyobb katasztrófa is történhetett volna.

Mesélje azonban helyettünk Majoros Ági az ismert sztorit, aki bábszínházával együtt egy humoros és mégis tanulságos történettel kecsegtet számunkra. A mű rendezője Szabó Attila volt, a bábokat Kiss Attila Etele készítette, a díszletet Sári Miklósnak köszönhetjük, a zenét pedig Nagy Szabolcs szolgáltatja. A bábelőadás 3 éves kor felett ajánlott!