Programok Siófok közelében: Piszkos 12 futóverseny

A mostani helyzetben különösen fontos, hogy immunrendszerünk egészsége érdekében sokat legyünk kinn a szabad levegőn, és ha a siófoki programok részeként nem találnánk konkrét elfoglaltságot, akkor látogassunk el a közeli Várpalotára, ahol egy nagy futóverseny várja az érdeklődőket.

A Piszkos 12 futóverseny a várpalotai Tési-dombról indul 2021. január 23-án, szombaton reggel 9 óra magasságában, ahol előzetes nevezés után lehetőségünk nyílik kipróbálni több vagány pályát, valamint hosszabb és rövidebb távolságokat is, mindezt kiváló hangulat társaságában, de a célba érve a meleg tea és a forralt bor sem hiányozhat majd.

Merthogy biztosan hideg lesz, amire érdemes előre felkészülni megfelelő ruházattal a nevezési díjhoz kötött eseményen, melyen csak 13 éven felüliek vehetnek részt, de várhatók külön gyermekfutamok is, melyre minden lurkó ingyen benevezhet, 600 méteren pedig a legjobb formáját hozhatja a saját csoportjában.

Fontos, hogy a felnőtt pályákon frissítőpontok nem lesznek, így ha le akarjuk futni a hosszabb távokat, gondoskodjunk magunknak kulacsról, illetve megfelelő folyadékutánpótlásról. A rajthoz állva egyébiránt minden futó különleges ajándékot kap, és ha beér a célba, akkor garantáltan egy érem üti majd a markát.

A szervezők kérése, hogy betegen vagy sérülten senki se álljon rajthoz, és bár futás közben nyilván nem kell, de a versenyközpontban és a közösségi helyszíneken a maszk használata vírusvédelmi okokból elengedhetetlen.

Az esemény főszerevezője Tóth Sándor, további szervezők pedig a Balatonfüredi Atlétikai Club és a Fitten SE Várpalota.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus-járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!