Programok Siófok közelében: pünkösdi hétvége a Magyar Provence Levendulabirtokon

Igazán különleges, mi több hagyományőrző események várják az előttünk álló hétvégén azokat, akik a siófoki programok részeként ellátogatnak a Balaton fővárosától megközelíthető távolságban lévő Monoszlóra, ahol idén is fergeteges pünkösdi hétvégére készülnek a Magyar Provence Levendulabirtokon.

Az eseményre 2016. május 14-én és 15-én, avagy az előttünk álló hétvége szombati és vasárnapi napján kerülhet majd sor az említett helyszínen. Az esemény egy fergeteges múltidéző és hagyománytisztelő eseménnyel, a Pünkösdi király választásával kezdődik, amelyre szombaton délelőtt 11 és 12 óra között kerül majd sor, elsődlegesen édesapáknak és gyerekeknek szánt programként.

Ezt követően fél 1-től leginkább a gyermekeknek szánt lehetőségek következnek, így a kicsik és nagyobb egyaránt próbára tehetik kézügyességüket, méghozzá papírmerítéssel, száraz virágból készített képekkel, virágos levelezőlapokkal, amelyeket vadvirágokból, valamint a tájegységre és a birtokra olyannyira jellemző levendulából is elkészíthetnek majd a résztvevők.

Akik szeretnének szebbé válni a pünkösdi hétvégén, azok lehetőséget kapnak a helyszínen megfürödni a pünkösdi rózsás forrásvízben, amely a legenda szerint a legrútabb embert is széppé varázsolja, és még szebbé azokat, akiknek sok jót adott születésekor a jóisten.

Természetesen ezúttal sem marad majd el a helyszínen a megszokott levendulaszörp kóstolása, amely azon túl, hogy rendkívül finom, még nagyon egészséges is, hiszen jó hatással van az idegrendszerre, ami a stresszes és felgyorsult mindennapokban igencsak hatásos lehet. Az eseményre május 14-én és 15-én egyaránt délelőtt 10 és délután 18 óra között kerülhet majd sor.