Programok Siófok közelében: Reformkori GasztroSéta Balatonfüreden

Szeretnénk egy kellemeset sétálni az újév első napjaiban a Balaton közelében? Akkor érdemes a siófoki programok mellett ellátogatni a közeli Balatonfüredre, ahol immáron hagyományos formában egy hétköznapinak egyáltalán nem nevezhető történelmi sétán vehetünk részt január 9-én, vasárnap.

A Reformkori GasztroSéta azért különleges, mert azon túl, hogy lehetőségünk nyílik megtekinteni a város történelmi hangulatú épületeit, ráadásként még rengeteg érdekfeszítő anekdotát is hallhatunk olyan hírességekről, mint az itt élt Blaha Lujza színésznő, valamint Jókai Mór, az Aranyember című legendás regény írója, akinek a nevéhez a legelső Anna-bál, illetve a kapcsolódó hagyományok is köthetők 1825-ből.

 A séta során a résztvevők végigjárhatják Balatonfüred történelmi negyedét, így megcsodálhatják az Anna Grand Hotelt, a Posta házat, a Horváth házat, valamint a különlegességnek, sőt az igazi kuriózumnak számító Füredi Panteont is, méghozzá természetesen a híres Kossuth forrás mellett, mely a város egyik legendás gyógyító erejű vizeként ismert.

A túra különlegességét adják majd Balatonfüred azon reformkort idéző nevezetességei, mint amilyen például a Rózsakert, a Blaha Lujza Emlékpad, de eleve a Balaton közelsége is, mely még ilyenkor télen is egészen különleges hangulattal szolgál az érdeklődők számára.

Konkrétan a séta mindenki számára egy pohár finom forralt borral indul Aszófőről, majd a végén egy korhű reformkori program várható zárásként, méghozzá a Pilvax mintájára épült Vaszary Kávézóban, ahol az 1840-es éveket idéző díszletek és korabeli receptek alapján készült sütemények várják az érdeklődőket.