Programok Siófok közelében: Remények hajója – Kulcsár Székely Attila estje

Egy hétköznapinak egyáltalán nem nevezhető előadást tekinthetnek meg azok, akik a siófoki programok mellett január 15-én, azaz szombaton este 19 órai kezdettel ellátogatnak a Veszprémi Petőfi Színházhoz tartozó Magtárba, mely Balatonalmádiban, a Thököly utca 1-es szám alatt található.

A kérdéses helyszínen kerül ugyanis megrendezésre a Remények hajója című előadás, mely Kulcsár Székely Attila egyéni estjeként 45 percen keresztül próbál meg terelgetni minket az életben, olyan kérdéseket feltéve, minthogy létezik-e feltétel nélküli vak hit vagy soha meg nem ingó hitetlenség?

Talán igen, talán nem, de az előadó leginkább abban hisz, hogy létezik a remények hajója, mely képes arra, hogy átvezessen minket egyik partról a másikra, egy kicsit konkrétabban a rossz oldalról a jóra, a csúnyából a szépbe, a kopár vidékről a virágos rétre, a reménytelen helyzetből a reményekkel teli helyzetbe és így tovább.

Azon túl, hogy mindez megtörténik, egy dologban garantáltan biztosak lehetünk, hogy ez a hajó nem egyirányú, hanem retúrjegyeket kínál, vagyis nemcsak a rosszból a jóba tud átvinni minket, hanem fordítva is. Azonban soha ne felejtsük el, hogy a kormányosok kizárólag mi leszünk!

Az este során Kulcsár Székely Attila színművész olyan szerzők műveiből idéz majd, mint József Attila, Székely János, Márai Sándor, Kányádi Sándor, Hamvas Béla, vagy éppen Földes László, azaz Hobo, aki közvetetten arról is gondoskodik majd, hogy az emelkedett gondolatok mellett megfelelő zenei aláfestés várjon ránk.