Programok Siófok közelében: Rippl-Rónai Fesztivál Kaposváron

Idén is megrendezésre kerül – immáron hagyományos formában – a kaposvári Rippl-Rónai Fesztivál, amelynek részeként május 26-tól május 29-ig bezárólag egy kissé bohém, helyenként talán az utánozhatatlan Párizs hangulatát idéző művész negyeddé alakul át Kaposvár belvárosa, ahol garantáltan megtalálják majd számításaikat a siófoki programok kedvelői is.

Az már csaknem másfél évtizedes múlttal rendelkező fesztivál az esztendők során a város egyik legjelentősebb művészeti eseményévé alakul át, amelynek részeként a festők, az írók, a szobrászok, a költők, de nagy általánosságban minden művészeti ág kedvelője megtalálja majd a maga számítását.

A Rippl-Rónai Fesztivál leginkább azzal kecsegteti látogatóit, hogy a nagyszerű folyamatos kiállítások mellett a belváros sajátosan mediterrán hangulatát annak pezsgő életével vegyíti össze, méghozzá egy olyan hatalmas, ám mégis barátságos és közvetlen eseménnyé, amely nem csak a dél-Dunántúl, hanem egész Magyarország egyik legkülönlegesebb művészeti fesztiváljává is teszi a végeredményt. Csak úgy, mint a korábbi években, a Rippl-Rónai Fesztivál idén is Kaposvár belvárosában, valamint a Rippl-Rónai Emlékházban kerül megrendezésre, így a látogatók ezeken a helyszíneken keressék majd a változatos programokat és kiállításokat.

Az eseménnyel a város és a szervezők egyébiránt magáról a névadóról, avagy Rippl-Rónai József festőművészről szeretnének méltóképpen megemlékezni, aki a 20. század elején egy igazi művészeti központtá tette a várost, és örökre felírta azt a magyar művészet térképére.

Az esemény így évről-évre ezzel a nagyszabású fesztivállal emlékezik meg a festőről, miközben igényes és élvezhető programok társaságában prezentálják az érkezőknek a város-, illetve hazánk kulturális hagyományait is.