Programok Siófok közelében: Rippl-Rónai József kiállítás Veszprémben

Amennyiben kedveljük a siófoki programokat, és valamilyen kulturális különlegességre vágyunk, érdemes ellátogatnunk a Balaton fővárosának közelében fekvő Veszprémbe, ahol a Laczkó Dezső Múzeumban még mindig megtekinthető a 2015. november 19-én megnyitott Rippl-Rónai József kiállítás, amely egészen február végéig várja a látogatókat.

A Szépség vonzásában – Rippl-Rónai József világa címmel megnyílt kiállítás a művész nevével fémjelzett kaposvári múzeum közbenjárásával valósulhatott meg, így lényegében egy cserekiállítás zajlik februárig, amelynek részeként Veszprémben a Rippl-Rónai emlékek, Kaposváron pedig Egry József válogatott művei tekinthetők meg időszakosan.

A Laczkó Dezső Múzeum tárlatait egyébiránt a jövőben is érdemes lesz figyelemmel követniük a siófoki programok iránt érdeklődőknek, a kérdéses intézmény célja ugyanis nem más, minthogy a jövőben további hasonló cserekiállításokat valósíthassanak meg, ezáltal exkluzív képzőművészeti tárlatokat tudjanak bemutatni a veszprémieknek.

A Veszprémben kiállított mintegy 40 mű egyenesen a kaposvári Rippl-Rónai Villából érkezett meg, és azzal a célzattal került összeválogatásra, hogy egy átfogó tárlat keretein belül mutathassák be a művész munkásságának legfontosabb korszakait. Ennek köszönhetően a legendás művésztől nem csak a színpompás kukoricás képeket tekinthetjük meg, hanem ezen túlmenően helyet kapnak a szellemes karakterképei és tanulmányrajzai is.

A tárlat elsődlegesen egyébiránt a modern, polgáriasodott szellemet képviselő látásmódot, illetve annak fokozatos kibontakozását hivatott szemléltetni. A kiállítás február 28-ig hétfők kivételével minden nap 10-től 18 óráig tekinthető meg.