Programok Siófok közelében: Romantikus Reformkor Balatonfüreden – szombat és vasárnap

Idén már 16. alkalommal kerül megrendezésre a Romantikus Reformkor Balatonfüreden névre keresztelt esemény, mely a siófoki programok mellett egy igazán különleges, történelmi vonatkozású eseményként várja az érdeklődőket szeptember 24. és szeptember 26. között.

Miután a pénteki napot korábban már kiveséztük, lássuk most a szombati és a vasárnapi eseményeket!

Szombaton délelőtt 10 órától már érdemes kimenni a Tagore sétányra, hiszen egyszerre indul útnak a népi és iparművészeti vásár, pakol ki a Kenderkóc Népi Játszóház és a Vándorjátszóház kézműves foglalkozása, valamint Laczkó Péter vándorfényképész is.

A nap folyamán azonban itt még lesz Látványfestés délután, 17 órától pedig a Canarro Akusztik koncertjének örülhetnek az érkezők. 13:30-tól természetesen ismét lesz kosztümös séta a reformkori városrészben, de érdemes a Blaha utcát is felkeresni dél körül, ahol reformkori ételek megkóstolására lesz lehetőségünk.

A Szent István téren aztán 14 órától hintós felvonulás indul korhű öltözetben és hagyományőrzőkkel, de a Kisfaludy színpad is egész napos elfoglaltságot nyújt. 11 órától például gyermekelőadás várható Vitéz László és az elátkozott malom bábjátékkal, majd 15 órától Strasstól Webberig címmel egy igazi időutazáson vehetünk részt a Kék Duna koncert szalonzenekar segítségével.

16:30-tól természetesen itt is lesz reformkori bemutató, 18 órakor pedig Pálházi Bence Bandájának koncertje zárja a helyszínt.

Vasárnap a Tagore sétányon ugyanúgy 10 órától indul az iparművészeti vásár és a Kenderkóc népi játszóház, ismét lesz reformkori konyha a Blaha utcában, és nem marad el a Vaszary Kertben sem a kosztümös séta.

Ami különlegességnek ígérkezik, az a Kisfaludy színpadon várható, így 11 órától Fabók Mancsi bábszínházának részeként ismerhetjük meg A székely menyecske meg az ördög címűmesét, de 14 órától itt lesz a Rendhagyó Prímástalálkozó, 16:30-tól pedig a Füred Dixieland Band koncertje.