Programok Siófok közelében: Romantikus Reformkor Balatonfüreden

Ismét különleges élményekkel várja a siófoki programok szerelmeseit Balatonfüred, ahol 2015. szeptember 17-től szeptember 20-ig vár minden kedves érdeklődőt a Romantikus Reformkor névre keresztelt eseménysorozat, amelynek részeként mindenki egy alapos időutazáson vehet részt az egyik legismertebb Balaton parti városban.

A balatonfüredi Romantikus Reformkor egy igazán egyedi és különleges történelmi kaland, amelynek során konkrétan egy élő történelemórán vehetünk majd részt, miközben minden egyes történés és esemény a reformkorról szól, az említett időszakra épül fel.

Legyen szó akár zenei- és irodalmi műsorokról, sportbemutatókról, vagy éppen szórakozási lehetőségekről, minden esetben a korabeli lehetőségekkel ismerkedhetnek meg az érkezők, így utóbbi kapcsán bemutatásra kerül például a tarokk is.

Természetesen nem csak, hogy interaktívan részt vehetünk a reformkori forgatagban, hanem ezen túlmenően még bámészkodhatunk is, hiszen a letűnt kor minden emléke megelevenedik előttünk a 400-nál is több, korhű jelmezbe öltözött résztvevő felvonulásának köszönhetően, akik korzójukkal az esemény fénypontjaivá válnak majd.

A Romantikus Reformkor a kérdéses történelmi korszak minden jellegzetességével a középpontban egy egészen elképesztő, kizárólag Balatonfüredre jellemző, utánozhatatlan és egyedülálló programsorozatot, illetve milliót kínál.

Mindezt kiegészíti a szintén az 1800-as évek hangulatára épülő népművészeti- és iparművészeti vásár is, miközben a város éttermeiben egész nap eredeti receptek szerint elkészített és korhű formában tálalt reformkori ételeket kóstolgathatnak az érkezők – mindezt ráadásul Balatonfüred újjáépített reformkori városrészében.