Programok Siófok közelében: A rút kiskacsa bemutató a Kabóca Bábszínházban

A főként a kisebb korosztálynak szánt siófoki programok kedvelőinek legnagyobb örömére egy igazán különleges előadás bemutatójára kerülhet sor hamarosan a Balaton fővárosának közelében elhelyezkedő Veszprémben, ahol a Kabóca Bábszínház április 22-én, délelőtt 10 órakor mutatja be elsőként A rút kiskacsa című előadást, amely Az egészség útja programsorozat részeként kerül megrendezésre.

Ez utóbbinak köszönhetően egy olyan jótékonysági akcióról beszélhetünk, aminek részeként a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház fül-orr-gégészeti osztálya kerül támogatásra.

A rút kiskacsa aktuális előadása egyébiránt H.C. Andersen legendás és sokak által ismert meséjét veszi alapul, melynek sztoriját Zalán Tibor József Attila-díjas író formálta át közérthetővé. A klasszikus történetet a Kabóca Bábszínház hagyományos kesztyűsbábokkal viszi színpadra, méghozzá folyamatosan változó térrel.

Ennek köszönhetően alaposan átérezhetjük majd a kiskacsa folyamatos bolyongását és útkeresését, ami szebbnél-szebb természeti képekkel jelenik meg előttünk, legyen szó akár a kezdőpontként jellemezhető nyüzsgő baromfiudvarról, ahonnan elűzik, hogy aztán társait megtalálva körbejárja a világot annak érdekében, hogy megtalálja a helyét.

A mű dramaturgja Szántó Viktória, zeneszerzője a Jászai-díjas Novák János, tervezője a Munkácsy-díjas Gyarmathy Ágnes, rendezőasszisztense Nagy Krisztina, rendezője pedig Székely Andrea. Előadják: Bandura Emese, Bandura Tibor, Benkő Zsuzsanna, Szilvai Balázs, Szívós Réka, Szőke Kavinszki András.