Programok Siófok közelében: segédeszközös hatha jóga Veszprémben

Amennyiben korábban még soha nem próbáltuk volna, esetleg éppen ellenkezőleg, a hagyományos helyett egy új típusú jógát próbálnánk ki, akkor érdemes lehet részt venni a siófoki programok mellett Tarczali Tünde jógaoktató segédeszközös jóga oktatásán.

Minderre március 10-én, szerdán háromnegyed 6-kor kerül sor, méghozzá a jelenlegi járványügyi intézkedések miatt kizárólag online formában, hogy személyes kontakt nélkül, de mégis alapos formában sajátíthassák el az érdeklődők, illetve gyakorolhassák a hatha jóga sajátosságait.

Az eseményen így kortól, nemtől és létszámtól függetlenül bárki részt vehet, bár inkább a felnőttek számára ajánlott a gyakorlatok elsajátítása, melyek részeként olyan segédeszközök és módszerek kerülnek bemutatásra, melyek segítenek az ászanákat összhangba állítani a légzéssel.

Hogy mire ajánlott a hatha jóga ezen típusa? Segítséget adhat például a feltöltődésben, a stressz megszüntetésében, mindemellett pedig az immunerősítés folyamatában is, hiszen az órán úgynevezett pránajáma gyakorlatok is sorra kerülnek, melyek a tudatosabb légzés és a könnyebb ellazulás mellett segítenek a természetes egészségünk fenntartásában is.

A jógaórán való részvételhez elengedhetetlen lesz egy megfelelő matrac mellett egy vastagabb pokróc, egy stabilabb szék, egy sál – esetleg egy kendő –, valamint néhány vastag könyv, melyek segédeszközként járulnak hozzá a gyakorlatokhoz, de a jóga blokk, a tégla és a hengerpárna szintén előkerülhet, ha gyakorlott jógázók vagyunk.

Az óra ugyanis kezdő és gyakorlott jógázók számára egyaránt ajánlott lesz, akár a szinten tartás, akár az új dolgok elsajátítása a cél. Ha részt vennénk, keressük fel a Facebookon Tarczali Tündét, és egyeztessük vele a részleteket.