Programok Siófok közelében: Sírpiknik komédia a Petőfi Színházban

Az elmúlt hónapok szokatlan járványhelyzete után lassan visszatér az élet a mindennapokba, így a siófoki programok részeként újfent egyre több és egyre változatosabb elfoglaltság vár ránk a Balaton fővárosában és a közeli helyszíneken egyaránt.

Érdemes lehet például június 16-án, azaz most kedden ellátogatni a veszprémi Petőfi Színházban, ahol már ismét a korábbi formában láthatjuk az ismert színdarabokat, ezáltal megkezdődött az elmaradt előadások pótlása, így a Sírpiknik című komédia is ezt a sort erősíti, méghozzá Szilágyi Tibor Kossuth- és Jászai-díjas művész rendezésében.

Bár a Sírpiknik mindenhol vígjátékként lett jellemezve, valójában azonban a sok nevetés mellett kifejezetten drámai hatással rendelkezik, ezáltal garantáltan megríkat majd néhány nézőt, hiszen a szórakoztató szituációk során képes bemutatni a lehető legmélyebb érzéseket.

Ebben a történetben minden van, ami a valóságban is bekövetkezhet. Csalások és átverések, életre való özvegyek, tragikomikus fordulatok, miközben nők és férfiak tartanak a sanyarú öregkor felé, ami természetesen rengeteg humoros szituációt eredményez majd, hazugságok sorozatán keresztül, melyek könnyedén megbillennek, emiatt pedig hol könnyeket csalnak a szemünkbe, hol mosolyt az arcunkra.

A művet olyan ismert színészek és színésznők adják elő, mint Igó Éva Jászai-díjas érdemes és kiváló művész, Módri Györgyi, Varga Szilvia, Rancsó Dezső és Dér Mária. Az előadást felügyeli Madár K. Zoltán, súgóként pedig közreműködik Bónis Xénia. Az előadás rendezőasszisztense Péti Krisztina és Perlaki Ilona voltak, és míg a díszletekért Szlávik István felelt, a jelmezeket Kárpáti Enikő tervezte.