Programok Siófok közelében: Spartan Sprint 2020

Amennyiben egy igazán tartalmas és kemény edzésen vennénk részt, pontosan úgy, mint a spártaiak, hogy ledolgozzuk az ünnepek alatt lerakódott felesleget, akkor látogassunk el december 29-én és 30-án Veszprémbe, ahol a siófoki programok részeként egy Spartan edzésre kerül sor.

A Spartan Sprint 2020 névre keresztelt esemény Veszprém-Jutaspusztán kerül megrendezésre, és míg első nap a gyerekek, második napon a felnőttek kapják a főszerepet. A versenyek mindenki előtt nyitva állnak, azonban fontos kitétel, hogy a felnőtt futamokon csak azok vehetnek részt, akik a verseny napjára betöltötték a 15. életévüket.

Ezen felül azonban nem szükséges, hogy tagjai legyünk sportklubnak, sem Spartan csoportnak, nem kell beszerezni semmiféle engedélyeket, a résztvevőknek csak azt kell kijelenteniük, hogy fizikailag teljesen egészségesek, nincs semmilyen egészségügyi problémájuk, mely esetlegesen gátolná őket az akadálypálya teljesítésében.

Emiatt minden induló a saját felelősségére indul a megmérettetésen, azonban a nevezési díj magába foglal egy biztosítást is, ha esetleg valami probléma, ezáltal például sérülés érné az indulót, aminek a veszélye természetesen valós, hiszen egy 5 kilométeres szakasz vár mindenkire, méghozzá 20 akadállyal.

A Spartan Sprint 2020 eseményen indulhatunk egyéniben, de természetesen csapatosan is, nézőként pedig teljesen ingyen követhetjük majd az eseményeket, sőt kamerázhatunk, fényképezhetünk és akár még ki is próbálhatjuk magunkat néhány akadályon.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus-járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!