Programok Siófok közelében: Steinway koncertzongora ünnepélyes átadása

Egy igazán különleges gálakoncert várja azokat a zenekedvelő siófoki programok szerelmeseit, akik hajlandóak elutazni a Balaton fővárosának közelében elhelyezkedő Veszprémbe annak érdekében, hogy élőben nézzék meg a Hangvilla nagytermében a Steinway koncertzongora ünnepélyes átadását.

A 2017. január 25-én, este 19 és 22 óra között megrendezésre kerülő gálakoncert érdekessége, hogy az új zongorára a Veszprémi Hangversenyteremért Alapítvány és a Veszprémi Turisztikai Egyesület különféle adományok és támogatások segítségével szedte össze a pénzt, amit a szervezők az adakozó polgárok, és főként Veszprém városának egy igazán fantasztikus sikere.

Az adományokból vásárolt professzionális Stenway zongora által ugyanis Veszprém városa egy nemzetközi színvonalon is kiemelkedő, prémium kvalitással rendelkező hangszerhez jutott hozzá, aminek köszönhetően sokkal több és változatosabb, hovatovább magasabb minőségű zenei és kulturális program szervezhető majd le a városban.

A Zongora Veszprémnek néven ismert akció részeként összegyűlt pénzből megvásárolt hangszert éppen emiatt fontosnak tartják a szervezők, hogy ünnepélyes keretek között adják át a városnak, amire január 25-én, 19 órai kezdettel kerül sor a Hangvilla nagytermében.

Az eseményen egy professzionális hangversenyre is sor kerülhet, aminek során a kezdeményes fővédnökei is közreműködnek ezen, így fellép és egy darabot ad elő Vásáry Tamás Kossuth- és Bartók–Pásztory-díjas zongoraművész, a Magyar Nemzet művésze és Kováts Péter Bartók–Pásztory-díjas hegedűművész, valamint a Bartók–Pásztory-díjas Mendelssohn Kamarazenekar Nyári Jenő zongoraművész Veszprém Város Vegyeskara (Erdélyi Ágnes karnagy segédletével). Az adományozók tiszteletjegyekkel, mindenki más a helyszínen váltott belépőkkel vehet részt az eseményen!