Programok Siófok közelében: szedd magad a levendulád Bálványoson

A Balatonról sokak számára egészen más élmények jutnak eszébe. Kinek a lángos, kinek a vitorlások, de valakinek például a levendula. A siófoki programok mellett most utóbbi tábornak nyílik lehetősége arra, hogy egy kicsit felfrissítse levendulakészletét az idén.

A Balaton fővárosának közelében fekvő Bálványoson ugyanis mindenkit sok szeretettel vár a Kincsek Völgye, ahová idén is bárki szabadon ellátogathat június 10-én, azaz most szerdán délelőtt 10 és délután 17 óra között annak érdekében, hogy friss levendulát tudjunk gyűjteni.

A csodálatos Kincsek Völgye már önmagában is kifejezetten látványos, illetve ideális arra, hogy szimpla turisztikai célzattal felkeressük, azonban a környék legjobb minőségű levenduláit is itt találjuk majd, melyeket ráadásul adományalapon lehet begyűjteni bárkinek.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy mindenki annyit ad a szervezőknek a begyűjtött virágért cserébe, amennyit gondol, amennyivel szerinte segíteni tudja majd a szervezők munkáját, illetve amennyit természetesen ezekben a szűkös időkben az emberek pénztárcája megenged.

Ezen felül nemcsak friss levendulát lehet szedni a megfelelő helyen, de a Kincsek Völgyében idén is rengeteg levendulás kézműves terméket tudnak vásárolni az érkezők, így illatpárnákat és illatzsákokat, szappanokat, valamint a legkülönfélébb levendulás ételeket, italok, illetve kozmetikai termékeket.

Az érdeklődők számára a házirend két nagyon fontos összetevőből áll! Az első, hogy autóval nem lehet bejutni a völgybe, így parkolásra csak az aszfaltos úton lesz lehetőség, miután egy kis sétával lehet eljutni a helyszínre.

Ezen felül tilos házi kedvenceket vinni a kertbe, mert a völgyet őrző kutyák az emberekkel ugyan végtelenül barátságosak, a négylábúakkal viszont kevésbé.