Programok Siófok közelében: Szent Mihály-napi búcsú és vásár

Idén már egészen hagyományos formában kerül megrendezésre a Balaton fővárosának közelében elhelyezkedő Veszprém városában a Szent Mihály-napi búcsú és vásár, amely a siófoki programok kedvelőinek legnagyobb örömére egy igazán átfogó, rengeteg izgalmas és érdekes programmal rendelkező eseménysorozatnak ígérkezik 2016. szeptember 24. és szeptember 25. között.

A búcsú csak úgy, mint a korábbi években, úgy idén is Szent Mihály napjához kapcsolódik, mint egy sajátos népművészeti és kézműves vásár, amire a Veszprémi Várban kerül majd sor az említett időpontban.

A vásári hangulatban megidéződik majd előttünk a klasszikus magyar vásárok hangulata, miközben a portékák között is érdemes lesz válogatni azoknak, akik minőségi, kézzel készült portékákat keresnek, legyen szó akár ékszerekről, akár csipkékről, finomságokról, játékokról, lakásdíszekről és egyebekről.

A Szent Mihály-napi búcsú és vásár legnagyobb érdekessége, hogy az eseményen minden látogató testközelből ismerheti meg és próbálhatja ki nagyszüleink legszebb mesterségeit, miközben a vidám programok mellett bárki szabadon megkóstolhatja a régi korok ízeit is.

Természetesen messze nem lenne teljes az esemény, ha nem kapcsolódnának hozzá igazi hagyományőrző programok, ezáltal Szent Mihály arkangyal ünnepén a vásári forgatagban helyi táncosok, zenészek és egyéb fellépők szórakoztatják majd a búcsúba látogatókat.

Ha mindez nem lenne elegendő, a vásáron természetesen a gyerekeknek szánt programok és elfoglaltságok is nagyon fontos szerepet kapnak, ezáltal aki szeretne egy hagyománytisztelő családi hétvégét magának, az látogasson el szeptember 24-én vagy 25-én Veszprémbe.