Programok Siófok közelében: Szent Mihály-napi Marha(nagy)hajtás és Szüreti Mulatság

A Balaton partján az ősz és már a nyár vége is határozottan a szüretekről, hovatovább a szüreti mulatozásokról szólnak, hiszen hazánk egyik legkedveltebb borvidékén teremnek az ország alighanem legízletesebb szőlői, így nem véletlen, hogy ezekből készítik a legjobb borokat is.

Aki rajong a szüreti fesztiválokért, és szeptember 26-án éppen a Balaton fővárosában tölti szabadidejét, a változatos siófoki programok mellett érdemes ellátogatnia az északi parton elhelyezkedő Nagyvázsonyba, ahol a vár mellett Szent Mihály-napi Marha(nagy)hajtás és Szüreti Mulatság kerül megrendezésre.

Az idén immáron hagyományosan megrendezésre kerülő eseményen a szüreti mulatozás, illetve a hozzá kapcsolódó hangoskodás, borkóstoló, valamint felvonulás mellett olyan különleges események várnak majd ránk, mint fogathajtás, főzőverseny, valamint izgalmas és változatos színpadi programok.

Ezek közül délben tekinthetik meg a látogatók a helyi különlegességnek számító marhabehajtást és a lovas felvonulást, és míg koradélután Bertók György nótacsokra mellett helyi egyesületek zenés, énekes és táncos előadása következik, addig délután 4-től a Kerekes Band előadásában egy egyórás koncert vár ránk az eklektikus stílusú zenék világába.

A nap egyik fénypontja ugyanakkor este 9 órától a Fésűs Duó koncertje lesz, akik korábban már a Rising Star tehetségkutatóban is felbukkantak, és a Kisiskolában most fergeteges bállal készülnek az érdeklődőknek.

A szervezők természetesen gondoltak a gyermekekre is, így az egész nap közlekedő szüreti kisvonat mellett – amelyet felnőttek is igénybe vehetnek – ugráló vár, népi játszóház, illetve egy igazi különlegesség, a BicikLó is várja a lurkókat.