Programok Siófok közelében: szeptemberben is városnéző séták Veszprémben

A siófoki programok mellett Veszprém városa nyújtja a legtöbb lehetőséget abban az esetben, ha egy kis tartalmas elfoglaltságra vágyunk a Balaton fővárosának közelében, így amennyiben szeretnénk megismerni a megyeszékhely nevezetességeit, akkor szeptemberben is több lehetőség várja majd a turistákat.

Szeptemberben ugyanis két olyan szombat is lesz, amikor képzett idegenvezetők társaságában sétálhatjuk körbe Veszprémet, ezáltal szeptember 15-én, szombaton délelőtt 10:30-tól 12:30-ig, a Kulturális Örökség Napjainak részeként indul majd egy átfogó séta, amit szeptember 29-én, szintén szombaton délelőtt ismételnek a Szent Mihály-napi búcsú és a Turizmus Világnapja alkalmából. Mindkét esemény teljesen ingyenes, ami azért különösen meglepő, mert exkluzív túrákról van szó, melyeket valódi idegenvezetők tartanak, így Kilár Boróka és Ferenczik Brigitta társaságában ismerkedhetünk meg Veszprém nevezetességeivel.

A kérdéses séták mindegyike a veszprémi Tourinform iroda elől indul (Óváros tér 2.), hogy a közeli nevezetességeket szakavatott idegenvezetők segítségével ismerhessük meg, legyen szó akár történelmi értékekről, akár épületek, szobrok és egyebek érdekes hátteréről. A séták kizárólag egyéni résztvevőknek indulnak, tehát nem csoportok számára kerülnek megszervezésére, és csak jó idő esetén lehet részt venni rajtuk. A programváltozás jogát a szervezők fenntartják, és kiemelték továbbá azt is, hogy a túrát kizárólag abban az esetben tartják meg, ha legalább öt fő megjelenik a fentiekben megnevezett helyszínen.