Programok Siófok közelében: Szerelem, ó! vígjáték a veszprémi színházban

Az igényes színházi előadások kedvelőinek legnagyobb örömére a siófoki programok mellett érdemes lehet ellátogatni október 18-án, azaz most vasárnap délután 19 óra magasságában Veszprémbe, ahol a színházban egy igazán különleges vígjátékot tekinthetnek meg az érdeklődők.

A Szerelem, ó! című bohózat eredetileg Murray Schisgal alkotása volt, amit Hargitai Iván rendezésében láthatunk a magyar színpadon, méghozzá teljes egészében az eredeti, mondhatni műfajtipikus jellegzetességekkel a középpontban, hiszen mint minden más esetben, úgy most is egy totális káosz lesz a színpadon – természetesen jó értelemben.

Az amerikai író ás producer által jegyzett vígjáték eredetileg 1965-ben jelent meg, mint a New York-i Broadway időközben nagy sikert aratott műve, mely három szereplő különleges életútját meséli el nekünk.

A történetben 15 év kihagyás után két régi iskolatárs újra összetalálkozik egymással. Milt egy igazán sikeres, időközben megnősült férfi, akinek kifejezetten jó sora van, Harry azonban hiába próbálkozott, hosszú éveken keresztül semmire sem jutott, éppen ezért eldöntötte, hogy a folyóba veti magát.

Csakhogy Milt ezt nem hagyja annyiban, hiszen senki sem halhat meg úgy, hogy nem ismerte meg a szerelmet. Ekkor a sikeres üzletember merész ötlettel áll elő: felajánlja régi barátjának a saját feleségét, Ellent. Csakhogy ez az ötlet annyira felháborítja Harryt, hogy egy percig sem akar élni tovább, és felmászik a hídra.

Ekkor azonban megjelenik a színen Ellen, aki temperamentumos asszonyként képes arra, hogy meghódítsa Harryt, csakhogy ebből még nagyobb bonyodalmak születnek.

Az előadást három nagyszerű színész viszi színpadra, így Harry szerepében Keller Jánost találjuk, Miltet Ottlik Ádám alakítja, az ellenállhatatlan Ellent pedig Váradi Eszter Sára.