Programok Siófok közelében: Szerelmesek Hete a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum

A járványhelyzet miatt kifejezetten nehéz az idén megünnepelni a szerelmeseket, hiszen a Valentin-nap emlékezetessé tételéhez kell némi kreativitás most, de a siófoki programok részeként azért kapunk némi segítséget, elegendő hozzá ellátogatnunk vasárnapig a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumba.

Már hétfő óta tart, és egész héten várja a párokat a kérdéses intézmény a Hősök Kapuja Látogatóközpontban, ahol bár konkrétan az épület zárva tart, azonban a teraszon lehetőség van arra, hogy a jól ismert szelfiponton minden szerelmes pár egy rendkívül emlékezetes és különleges önarcképet készítsen magáról.

Az Ezerszer is igen! esemény részeként randevúzhatunk egyet a várban, a Hősök Kapujában pedig a tükrös szívvel fotózkodva olyan különleges Bálint napi fotót készíthetünk, ami utána garantáltan életre szóló emlék marad, sőt mi több, a közösségi oldalakon egyaránt megállja majd a helyét.

Ennyiben azonban nem merül még ki a Szerelmesek Hete, olyannyira nem, hogy a Házasság Hete is most tart a Laczkó Dezső Múzeumban, melynek a kapuja sajnos szintén bezárt a járványhelyzet miatt, a munkatársak azonban nem unatkoznak ebben az időben sem, sőt úgy gondolták, hogy évek óta népszerű eseményüket átültetik az online térbe.

Érdemes emiatt követni a múzeumot a Facebookon, az Instagramon, de a hivatalos honlap rendszeres felkeresése sem árt, hiszen egész héten folyamatosan a szerelemről, a házasságról és az esküvőhöz kapcsolódó divatról szóló digitális tartalmak kerülnek a középpontba, méghozzá gyakran játékokkal fűszerezett módon.

Az esemény részeként megtudhatjuk például, hogy miként lehet egy menyasszonyból török ápolónő, miként kell elképzelnünk az egy évszázaddal ezelőtti esküvői divatot, de a korabeli menyasszonyi viselet hagyományairól is biztosan teljes és átfogó előadást kaphatunk majd.