Programok Siófok közelében: szörftanfolyam és Ezüstszalag 2020 verseny

Tanfolyamok és klasszikus vitorlásversenyek egyaránt megrendezésre kerülnek az előttünk álló napokban a siófoki programok részeként, illetve a Balaton fővárosának közvetlen közelében, hogy a járványhelyzet ellenére is érezhessük, végre berobbant a nyár.

Ha például mindig is az volt a vágyunk, hogy megtanuljunk szörfözni, akkor érdemes lehet június 5. és június 7. között ellátogatni a közeli Tihanyba, ahol a Sail and Surf szervezésében bárki elsajátíthatja ennek a különleges sportágnak a sajátosságait.

Hogy egészen pontosak legyünk, az oktatás során a windszörfözés kapja a központi szerepet, melynek minden csínját-bínját megismerhetjük egy intenzív hétvégi kurzus részeként, mely alig 15 órás lesz, és nemcsak elméleti, hanem gyakorlati oktatást is tartalmaz majd.

Az esemény várhatóan pénteken délután 14 órai kezdettel indul, és vasárnap 17 órakor záródik, megrendezésére pedig akkor kerül majd sor, ha legalább 3 fő jelentkezik az oktatásra.

Idén is megrendezésre kerül június 6-án, szombaton az Ezüstszalag 2020 éjszakai túraverseny, aminek részeként bárki részt vehet egy őrült kihívásban, mely Balatonföldvárról indul és végződik, méghozzá Balatongyörök érintésével.

Az esemény eddig minden évben okozott némi fejtörést a szervezőknek, így idén már felkészülten várják az Ezüstszalag indulását, aminek részeként természetesen figyelembe kell venni a járványhelyzet miatti korlátozásokat, ezáltal például csak online formában lehet nevezni, nem lesz díjkiosztó rendezvény, a nyereményeket a későbbiekben kapják majd meg a jogos tulajdonosok.

Az Ezüstszalag egyébiránt tökéletes felkészülési alkalom a későbbi Kékszalagra is, aminek részeként 80 kilométeren át lehet ismerkedni az éjszakai hajózás nehézségeivel és kihívásaival egyaránt.