Programok Siófok közelében: Szüreti Fesztivál Balatonfüreden

A legtöbb balatoni szüreti fesztiválhoz képest egy kicsit megkésve ugyan, de a siófoki programok kedvelőinek legnagyobb örömére idén sem marad ilyen esemény, illetve programsorozat nélkül a Balaton fővárosához közeli kedvelt település, avagy Balatonfüred.

A város vezetése idén is megrendezi a balatonfüredi szüreti fesztivált, amelyre 2015. szeptember 25-től egészen szeptember 27-ig kerül sor, tehát éppen az előttünk álló hétvégén, amelynek keretein belül a változatos programok miatt érdemes lesz ellátogatni a kedvelt Balaton parti településre.

Az eseményen ugyanis azon túl, hogy részesei lehetünk a lehető legklasszikusabb szüreti programoknak, ezáltal az újbor kóstolásának, vagy a felvonulásnak, mindezen túl még számtalan egyéb érdekességre is számíthatunk látogatóként.

A szüreti mulatság alkalmából ugyanis felvonulnak a környék és az ország legismertebb Borlovagrendjei, de bemutatót tart a Reformkori Hagyományőrző Társaság, miközben kikiáltó gondoskodik majd arról, hogy hangja rovására mindenki értesülhessen az aznapi programkínálatról.

Az eseményen fellép egyébiránt a Nyirettyű Népzenei együttes, valamint a helyi- és környékbeli általános- illetve középiskolások, fúvószenekarok, néptáncosok és egyéb hagyományőrző egyesületek.

A programok prezentálására a Kisfaludy Színpadnál kerül majd sor, amely körül a látogatók megkóstolhatják Balatonfüred és környékének legízletesebb új- és óborait, borkülönlegességeit, hovatovább jellegzetes ételeit is, hiszen egy igazán átfogó és sokszínű kulturális-, illetve gasztronómiai program vár minden jelenlévőre.