Programok Siófok közelében: szüreti vígasság, avagy a Szárszói borok próbája

A Balaton környékén a nyár vége és az ősz a különféle szüretekről, a szüreti felvonulásokról és vígasságokról szól, ennek megfelelően a siófoki programok kedvelőinek az előttünk álló hétvégén érdemes lesz Balatonszárszóra látogatniuk, ahol október 3-án Szárszói borok próbája név alatt hagyományos népi szüreti felvonulásra és mulatságra kerül majd sor.

A nagy eseményre Balatonszárszón a Községházánál, az Óratéren kerül sor, ami a korábbi évekhez igazodva hagyományos formában kerül megrendezésre, ezáltal a szüreti felvonulás mellett megelevenednek majd az érkezők előtt a különféle népi hagyományos, miközben a jó hangulatról természetesen különféle színpadi fellépők gondoskodnak majd.

Akárcsak a korábbi években, a Szárszóra érkezőket ezúttal is egy ünnepi, hagyományos ételekkel szolgáló vacsorával egybekötött zenés-táncos műsor várja, amelynek során autentikus formában elevenedhetnek meg előttünk az elmúlt évek szüreti mulatozásai.

Az esemény egyik első fontosabb programjára ebéd után, fél 2-kor kezdődik, amikor egy lovas-táncos felvonulás indul a Piactértől, jelezve ezzel a szárszói szüreti felvonulás indulását.

A felvonulók egészen a Művelődési Házig vándorolnak, ahol fél 6-tól megkezdődnek a hagyományos szüreti programok, így csapra verik az ünnepi hordót, de lesz préselés és szőlőtaposás is, miközben természetesen zenés-táncos műsorokra, valamint a helyi iskolások és óvodások fellépésére is sor kerül.

Az est fénypontjai a Szárszó Néptáncegyüttes mellett Pörneki Anikó és a Bihari Cigányzenekar jelentik majd, de a további talpalávalót Luca és a Happy End zenekar húzzák majd.