Programok Siófok közelében: teaszürcsölgető túrázás Veszprémben

Amennyiben mindig is szerettük volna megnézni a téli Veszprémet, akkor a siófoki programok mellett érdemes lehet december 6-án ellátogatni a városba, ahol Bögre és Te(a) Kossuth utcában címmel egy igazán különleges túrázásra kerülhet majd sor.

Minderre vasárnap délelőtt 10 és 12 óra között, tehát még friss levegőn, kellemes környezetben adhatjuk át magunkat a túrának, méghozzá a Tizen1 kávézó, a húszemeletes és az evangélikus templom vonalán, azaz a veszprémi lakosok által biztosan jól ismert Kossuth utcán.

Itt lehetőségünk nyílik rádöbbenni, hogy bár az utcarombolás és a városközpont modernné formálása sikeresen bekövetkezett, azonban normál esetben az emberek még ma is úgy sétálgatnak és beszélgetnek itt, mint ahogyan a hatvanas években vagy még korábban tették.

Stílusosan akár azt is el lehetne mondani, hogy a Kossuth utca bár rengeteget változott, a városvezetés gyakran megszüntette az évszázadok során kialakult korzójellegét, de az emberek mintha nem szeretnének felejteni, hiába tették a földdel egyenlővé az olyan legendás helyeket, mint a Balaton cukrászda, a Hungária Söröző vagy a Húsbolt.

Ezeknek az ikonikus épületeknek ma már csak a helyét lehet megnézni, azonban ha kíváncsiak vagyunk rá, az említett időpontban látogassunk el a Tizen1 Kávézóhoz, ahol egy bögre forró tea kíséretében lehetőségünk nyílik azért megmaradni a megmaradt szépségeket is, mint amilyen a frissen felújított veszprémi evangélikus templom, vagy a mellette elhelyezkedő patinás házcsoport.

A túra egyik csúcspontja, ha úgy tetszik az lesz, amikor a többi résztvevővel közösen ellátogatunk a Méz Rádió stúdiójába, ahol a város ikonikus épületeit madártávlatból vehetjük szemügyre, de közben a rádiós műsorkészítés rejtelmeibe is betekintést nyerhetünk.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus-járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!