Programok Siófok közelében: téli teljesítménytúra Tihanyban

Szeretnénk megismerni Tihany és úgy általánosságban a Balaton téli arcát? Ebben az esetben itt a lehetőség, hogy részt vegyünk a siófoki programok mellett a tihanyi téli teljesítménytúrán, aminek részeként nemcsak állóképességünket tehetjük próbára, hanem egy életre szóló élményt is kaphatunk.

Aki esetleg nem hallott volna róla még, a tihanyi teljesítménytúra nem egy újkeletű dolog, idén már tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre a Tihanyi-félszigeten, méghozzá ezúttal február 5-én, szombaton, egész napos szervezésben.

Mivel a túra igazodik a járványügyi intézkedésekhez, ezért az eseményen kizárólag védettségi igazolvánnyal vehetnek részt a 18 éven aluli érkezők. Fontos szem előtt tartani azonban, hogy a túrán létszámlimit van érvényben, így kizárólag azok vehetnek részt rajta, akik előre jelezték részvételi szándékukat.

Amit tudni kell a téli teljesítménytúráról, hogy alapvetően három, de inkább négy táv közül válogathatnak azok, akik szeretnék próbára tenni a tudásukat. Ennek megfelelően 10, 15 és 20 kilométeres utakat tehetnek meg azok, akik szeretnék felfedezni maguknak a település, valamint a környező hegyek, dombok és környezeti értékek különlegességét.

Ezen felül lesz egy negyedik túra is, ami inkább az élményre koncentrál. Ez a sokkal rövidebb, leginkább gyerekeket, családosokat és azokat célozza meg, akik teljesítményük középpontba emelése helyett inkább csak a tájat, a túrázás örömeit szeretnék élvezni egy kicsit.

Fontos továbbá, hogy aki szeretne, az a túrához kötődően megtekintheti Dr. Juhász Árpád geológus előadását, aki szakmai szempontból is nagyon sok hasznos és értékes tudásanyagot ad majd át az érdeklődők számára.