Programok Siófok közelében: Térmozgás – A Modern Képtár állandó kiállítás

Már a nyolcadik állandó kiállítása nyílik meg a Vass László Gyűjteménynek, így a művészetet kedvelő, a siófoki programokat kedvelő érdeklődőknek érdemes lehet ismét ellátogatni Veszprémbe, ahol a Művészetek Házában még november végéig nyitva áll az emberek előtt a Térmozgás – A Modern Képtár tárlat.

A kérdéses kiállítás Vass László, az ismert műgyűjtő nevéhez köthető, akinek saját kollekciójából került összeállításra ez a válogatás, a főszerepben a magyar és a nemzetközi geometrikus, konstruktív, valamint konkrét művészeti alkotásokkal, méghozzá ismertebbnél-ismertebb alkotóktól.

A hazai részről így az 1945 utáni modern és kortárs tendenciákat követő alkotók műveivel találkozhatunk, ezáltal Barcsay Jenő, Korniss Dezső, Deim Pál, Konok Tamás, Bak Imre, Nádler István és Lakner László alkotásai garantáltan központi szerephez jutnak, de külföldi részről is nívós lett a lista.

Ezen a téren olyan híres művészektől találhatunk munkákat, mint a kiállításon, mint Josef Albers, Max Bill, Jesús Rafael Soto, Francois Morellet, Vera Molnár, Bridget Riley, Sean Scully, Bernar Venet vagy Günther Uecker.

Bár első blikkre a kiállított alkotások a racionális bensőnket próbálják megszólítani, de ha alaposabban elmélyülünk bennük, akkor lehetőségünk nyílik majd megismerni a művek érzelmesebb, kreatívabb oldalát is.

Ezen felül minden egyes kiállított mű tökéletesen ideális a művészetpedagógiai munkához is, annak reprezentálására, alátámasztására, nem mellesleg pedig a kortárs és modern művészeti vonulatok alapos megismerésére.

FIGYELEM: a kiállítás a koronavírus-járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében átmenetileg nem látogatható!