Programok Siófok közelében: Tihanyi gyermekhangok az apátságban

Bár a tavasznak lassacskán már vége, ha viszont kedveljük az élő koncerteket, akkor a siófoki programok mellett érdemes lehet ellátogatni Tihanyba, ahol az ország egyik legjobb gyermekkórusát hallgathatjuk majd meg élőben egy több tételes koncert részeként

Az esemény május 11-én, azaz ma délután 13 órai kezdettel kerül megrendezésre a Tihanyi apátságban, ahol a Pannoniada Gyermekkórus szórakoztatja majd a nagyérdeműt, méghozzá stílusosan Tihanyi gyermekhangok címmel, ami egy rendkívül átfogó koncertnek ígérkezik.

A gyermekkórus a Bicske és környéki települések általános iskoláinak énekkaraiból alakult meg, tavaszi koncertjükön pedig igazi klasszikusok, örökzöldek, világi és egyházi énekek, de természetesen kortárs slágerek is felbukkannak majd.

A kórusban a bicskei, az alcsútdobozi, a mányi és a vértesboglári általános iskolák dalnokai mellett a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon lakói gondoskodnak majd a különleges előadásról, illetve arról, hogy az apátság falai megteljenek élettel.

Aki szívesen sportolna egy jót, május 11-én délután indul a Giro d’Italia balatoni szakasza, mely a minden évben megrendezésre kerülő kerékpárverseny részeként ezen a napon érkezik meg a magyar tenger környékére, így egészen pontosan Veszprémen keresztül haladnak majd át a versenyzők.

A Tour de France után a második legnagyobb és legrangosabb kerékpárversenyre ugyan jelentkezni nem lehet – illetve csak élsportolók vehetnek részt rajta –, azonban egy ilyen sorozatot, avagy a száguldó biciklistákat kifejezetten nagy élmény élőben is viszontlátni.

FIGYELEM: utóbbi rendezvény a koronavírus miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!