Programok Siófok közelében: a Tihanyi Pünkösdi Pálinka Piknik

Idén már hatodik alkalommal rendezik meg a siófoki programok kedvelőinek legnagyobb örömére Tihanyban a Pünkösdi Pálinka Piknik névre keresztelt eseményt, amely mellé ezúttal is csatlakozik a Hungarikum Fesztivál névre keresztelt különlegesség.

A 2016. május 14-én kezdődő, és egészen Pünkösd hétfőig, avagy május 16-ig tartó eseményen újfent az Akasztó-dombon és a Visszhang-dombon mulatozhatnak majd a helyiek, illetve a Tihanyba érkező látogatók, akik rengeteg változatos pünkösdi- és gasztronómiai program vár majd.

Ennek megfelelően május 14-én egy nagy Pünkösdi ébresztővel indulnak a programok, majd még aznap mindenki megtekintheti a Tihanyi Hegyenjárók Táncegyüttes műsorát, valamint Bányóczky Nóra és Szelle Szilárd műsorát is, akik mellett természetesen a gyerekekre is gondoltak a szervezők, így délután kézműves bütykölde, buborékvarázs show és játszóház is várja a legkisebbeket. A nap végén aztán egy közös koccintást követően DJ Aaron Wise szolgáltatja majd a talpalávalót nosztalgiadiszkójával.

Május 15-én aztán a délelőtti szentmisét követően délután a Dallamvilág Musical Csoport majd a felsőőrsi Country Linedance Family műsorát tekinthetjük meg, az esemény fénypontjára azonban fél 4-kor kerül majd sor a Pünkösdi királyválasztás során, amiben a Szalkakas Kompánia nyújt segítséget. Vasárnap délután két sztárzenekar is érkezik majd Tihanyba, így 17 órától először az Irigy Hónaljmirigy koncertjét tekinthetjük meg, fél 7-től pedig az LGT Emlékzenekar ad egy fergeteges koncertet, míg az est hátralévő részében a Búgócsiga szolgáltatja a háttérzenét.

A eseménysorozat utolsó napján aztán a népi játszóház mellett Csizmadia Csönge mesekuckója várja a gyerekeket, de az érkezők még a Tihanyi Echo Citerabanda fellépését is megcsodálhatják majd a további változatos programok mellett.