Programok Siófok közelében: Tihanyi Szüreti Napok

Míg a nyár a fürdésről és a pihenésről szól a Balaton partján, addig az ősz határozottan a szüret időszaka. A sort a korábbi évekhez hasonlóan az idei évben is a Tihanyi Szüreti Napok nyitják meg, amelyek 2016. szeptember 9. és szeptember 11. között várnak majd ránk, méghozzá a szokványos szüreti programokkal, illetve izgalmakkal a középpontban.

A Tihanyi Szüreti Napok igazán komoly múltra tekintenek vissza, és határozottan azt a célt szolgálják, hogy meghosszabbítsák vele a szezont, ezáltal a megkésett turisták a többnyire még kellemesen meleg őszelőn is izgalmas programokon és látványosságokon vehetnek részt.

Csak úgy, mint az elmúlt években, a siófoki programok kedvelőinek legnagyobb örömére a Tihanyi Szüreti Napok idén is a féktelen mulatozásról szólnak, ezáltal izgalmas események, előadások, dalolászó asszonykórus, néptáncosok, lovas felvonulások, hovatovább pedig a környék legjobb boros gazdáinak kirakodóvására vár majd ránk, középpontjában a Balaton felvidékének legfinomabb boraival és borkülönlegességeivel a középpontban.

Az esemény első napján, így szeptember 9-én a kirakodók mellett jelentős programok nem várhatók, de este 8 órakor az SMS együttes jóvoltából egy óriási utcabál vár majd ránk a Mádl Ferenc téren.

Másnap már délelőtt 11 óra magasságában indulnak a programok, méghozzá direkt gyerekeknek szánt eseményekkel, miközben délután a Borvirág Kamara Néptáncegyüttes műsora mellet a helyszínre látogatók megtekinthetik a Sforzato Brass Quartet zenei műsorát, Gáspár Laci fellépését, valamint részt vehetnek egy zenés időutazáson is a retro diszkó által.

Másnap, szeptember 11-én délelőtt szintén a gyerekeké lesz a főszerep, majd délután a szüreti felvonulás mellett hagyományőrző műsor, a tihanyi hagyományőrző kórusok fellépése, a Búgócsiga zenekar jóvoltából szüreti bál, valamint Peter Sramek fellépése zárja a fesztivált.