Programok Siófok közelében: Tortúra pszichothriller Veszprémben

Amennyiben szeretjük a különleges színházi előadásokat, érdemes lehet szeptember 28-án, kedden este 21 óra magasságában ellátogatni a siófoki programok mellett a közeli Veszprémbe, ahol a Latinovits-Bujtor Játékszínen a Tortúra című pszichothriller kerül majd előadásra.

A Stephen King regénye alapján készültelőadás egy eldugott kis hotelbe kalauzol el minket, ahol egy ismert író, Paul Sheldon éppen akkor fejezte be a legújabb könyvét, majd úgy dönt, hogy a szélsőséges téli időjárás ellenére elindul haza.

Csakhogy az időjárás miatt teljesen elnéptelenedett coloradói országúton Paul balesetet szenved, autójával egy szakadékba zuhan, egy helyi nő azonban szerencséjére látja az esetet, és mielőtt Paul fagyhalált halna, kihúzza az autóból és hazaviszi őt.

Az írónak óriási szerencséje van, hiszen nem elég, hogy élve megúszta az óriási balesetet, de megmentője szakképzett ápolónő, aki ráadásul még nagy rajongója is Paulnak, illetve a könyveinek. Bár hősünk jobban érzi magát, egyre inkább úgy gondolja, hogy Annie nem akarja elengedni őt, így kénytelen maradni, amíg lábra nem tud állni.

Mivel a hóviharok nem akarnak alábbhagyni, az utak le vannak zárva, sőt a telefonos összeköttetésnek is annyi, Paul kénytelen várni és Annie vendégszeretetét élvezni, csakhogy egyre több a furcsa, különös jel, illetve körülmény, melyek arra engednek következtetni, hogy a nő rajongása már-már inkább démoni, mint kamaszlányos hóbort.

A nagyszerű előadást itthon Keller János és Módri Györgyi viszik színpadra, méghozzá a Jászai-díjas Tasnádi Csaba rendezésében, akinek Libor Katalin volt a segédje a látványtervezésben, Klózer Kitti volt a rendezőasszisztens, Németh Ferenc a hangmérnök, Dr. Török Zsuzsa pedig az orvosszakértő.