Programok Siófok közelében: Tortúra színházi előadás Stephen King regénye nyomán

Ha szeretjük a különleges színházi előadásokat, esetleg nem láttunk volna még élőben pszichothrillert, akkor érdemes lehet november 29-én, vasárnap este 19 órakor ellátogatni Veszprémbe, ahol a siófoki programok részeként megtekinthetjük a Tortúrát, mely Stephen King nagy sikert elért regénye alapján készült.

A Jászai-díjas Tasnádi Csaba rendezésében színpadra állított előadás egy eldugott világvégi hotelben kerül majd megrendezésre, a főszerepben Paul Sheldonnal, a népszerű regényíróval, aki éppen most fejezte be legújabb könyvét, a hideg téli időjárással nem törődve azonban útnak indul.

Csakhogy Paul autója a csúszós úton egy szakadékba zuhan, legnagyobb szerencséjére azonban egy környékbeli nő, Annie Wilkes éppen arra jár, és kihúzza a roncsból a férfit, majd hazaviszi, hogy menedéket adjon neki.

Paulnak elképesztően nagy szerencséje van, hiszen nem elég, hogy túlélte ezt a szörnyű balesetet, de Annie szakápolóként pontosan tudja, hogy mi a teendője, ráadásként a hölgy nagy rajongója is az írónak, ami elsőre nagyon jól hangzik, azonban csakhamar rá kell döbbennie hősünknek, hogy cseberből-vederbe került.

Lába, a hóviharok és a megszakadt telefonkapcsolat miatt ugyanis Paul teljesen kiszolgáltatott állapotban kénytelen Annie vendégszeretetét élvezni, csakhogy egyre több olyan nyomasztó helyzet és különös jel bukkan fel, ami arra enged következtetni, hogy a hölgy rajongása nem egyszerű kamaszlányos vonzalom, hanem sokkal több, sokkal démonibb annál.

A színpadi változatban Paul szerepében Keller Jánost, Annie szerepében pedig Módri Györgyit láthatjuk.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus-járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!