Programok Siófok közelében: Tulipán Szedd Magad Bálványoson

Köszöntsük megfelelően a tavaszt, mégpedig tulipánszedéssel. Ha nincs otthon, akkor sem kell kétségbe esni, hiszen a siófoki programok részeként, a Balaton fővárosának közelében lehetőségünk nyílik arra, hogy annyi tulipánt szedjünk magunknak, amennyit csak szeretnénk.

Mindezt Bálványoson, a Kincsek Völgyében április 3-án, azaz szombaton egész nap 9 és 17 óra között. Aki esetleg nem tudná, ezen a különleges helyszínen már 2017 óta zajlik virágos mandalaültetvények készítése, melyek a legkülönfélébb virágokból állnak, főként tavaszi szépségekből.

A legutóbbi ilyen mandala 2020-ban készült el, így ma már három mandala várja az érkezőket, melyeket színes tulipánok, jácintok és nárciszok alkotnak. Ennek megfelelően idén már három ilyen nagy virágágyásból tudják az érkezők összeválogatni, hogy milyen csodás virágokat tesznek a húsvéti vázába.

Jó hír, hogy az érkezők a levágott virágokat tetszés szerint kötözhetik és csomagolhatják majd, miközben ott lesz a helyszínen a Világfa Waldorf Iskola legkisebb csoportja is, akik igazi kézműves termékekkel várják az érdeklődőket, de a völgytől megszokott további kézműves csodák és finomságok egyaránt megtalálhatók lesznek itt.

Az érkezőktől azt kérik a szervezők, hogy hozzanak magukkal metszőollót, és csak annyi virágot vágjanak le, amennyit el is visznek magukkal. Ezeknek a szépségeknek az ára 50 és 200 forint lesz szálanként, tehát egy egészen jelképes összeg, de nemcsak a virágokkal ismerkedhetünk meg, hanem azt is megismerhetjük, hogy mi folyik egész évben, de pláne ilyenkor tavasszal a Völgyben.

Lehet majd a helyszínen piknikezni – étel és ital lesz –, de természetesen fotózni, a tavasz ébredésében gyönyörködni, illetve relaxálni is.