Programok Siófok közelében: túra Tihany mediterrán ösvényein

Amennyiben szívesen túráznánk egy nagyot június első hétvégéjén, a siófoki programok mellett érdemes lehet átruccanni a közeli Tihanyba, ahol egy igazán különleges mediterrán kirándulás vár ránk június 6-án, vasárnap délelőtt 9:30-tól egészen délután 16:30-ig.

Részeként alaposan megismerhetjük a Tihanyi-félszigetet, sőt olyan arcát ismerhetjük meg a környéknek, amire eddig még soha nem volt példa. Egy igazán lenyűgöző tájegységről van szó, ahol az ikonikus apátság, a barátlakások vagy a levendulamezők és a Balaton végtelen horizontja egyaránt olyan érzetet ad nekünk, mintha egy mediterrán tengerparton lennénk.

Ez Magyarországon nemhogy ritka, hanem egyenesen egyedülálló, hiszen kilométereken keresztül lehetőségünk nyílik a túra során a végtelennek tűnő vizet kémlelni ameddig a szem ellát. Mindeközben megismerkedhetünk a Tihany tündér legendájával, és több évszázados bencés történetekkel ismerkedhetünk meg, sőt az egykori idők gardahalászairól és a levendula sikersztorijától is hallhatunk.

A kérdéses körséta során 14 kilométert teljesíthetnek az indulók, miközben gyakorlatilag egy szabadtéri földtani múzeumban érezhetik magukat lélegzetelállító látvány, közben finom ízek, sült hal és sütemények társaságában.

A túra különösen ajánlott azoknak, akik még soha nem jártak Tihany mediterrán ösvényein, ha tudni akarjuk, hogy miként kötődik IV. Károly és Ötvös Csöpi a félszigethez, hogy minek köszönhető a tihanyi visszhang, illetve nem kóstoltuk még Gellért atya legendás levendulás teáját.

A körtúra során érintve lesznek a Barátlakások, a bencés apátság, a Belső-tó, a gejzírkúpok, a Lóczy Lajos ösvény és az Őrtorony kilátó is.