Programok Siófok közelében: Új Bábel kiállításmegnyitó Arácson

Ha szeretünk kiállításokra járni és különleges kultúrákkal, gyűjteményekkel vagy egyebekkel megismerkedni, akkor a siófoki programok mellett érdemes lehet ellátogatni az Arácsi Népházba szeptember 17-én, pénteken délután 16 órai kezdettel, ahol új tárlat megnyitójára kerül sor.

A kérdéses helyszínen ugyanis ebben az időpontban rajtol majd el a Nyitva csoport Új Bábel című kiállításának megnyitója, melyet nem más, mint Hegyeshalmi László képzőművész nyit majd meg, illetve mutat be az érdeklődők számára néhány szóban.

A tárlat kurátora Nyitrai Orsolya lesz, aki a 13 éve működő Nyitva csoport művészeti vezetőjeként szintén áll majd az érdeklődők rendelkezésére, akár kérdésekről, akár egyebekről van szó. A kiállítás természetesen csak ideiglenesen tekinthető meg, így szeptember 18-tól kezdődően október 16-ig várja az érdeklődőket.

Aki egyetlen tárlatért nem látogatna el az Arácsi Népházba, annak jó hír, hogy a helyszínen párhuzamosan több állandó kiállítás is fut éppen. Találunk ennek megfelelően egy Vadásztrófea és ásványkiállítást, de rendeztek postatörténeti kiállítást, sőt Schneider Ferenc vadásztrófea gyűjteménye is itt található.

Ezen felül a 200 forint/fős jegyár magában foglalja Schneider Ferenc, Kutas Árpád és dr. Cserny Tibor ásvány- és kőzetkiállítását is. Fontos: a tárlat megtekintése minden esetben előzetes bejelentkezést igényel.