Programok Siófok közelében: újra indul a nagyvázsonyi várjátékok

Immáron hagyományos formában, de idén is elindulnak a híres-nevezetes nagyvázsonyi várjátékok, amelyek a siófoki programok kedvelőinek nagy örömére újfent egy egész hónapon át tartanak majd rendszeresen vissza-visszatérő és új előadásokkal a középpontban. A jól ismert Kinizsi Várban így július 1-jétől egészen augusztus 20-ig várják majd mozgalmas események az érkezőket, akik részesei lehetnek egy igazi középkori forgatagnak.

Lovaggá ütés, apródválasztás, asszonyrablás, lovagi torna, hagyományos várjátékok, mindez igazi kosztümös bemutatók társaságában, amelyek izgalmasak lesznek a család minden egyes tagja számára, hiszen az előadások során humoros és izgalmas formában ismerhetik meg a híres Kinizsi Pál történetét, méghozzá a kor jellegzetességeivel.

Lesz például lovas íjász- és fegyverbemutató, malomkövön való borkínálása, ami mellett toronylátogatás, várnyomda, néprajzi múzeum, valamint a Történelmünk nagyjai kiállítás is várja a vendégeket.

A nagyvázsonyi várjátékok részeként július 1-jétől minden egyes nap két alkalommal a látogatók részesei lehetnek egy Reneszánszkori várjátékon, amelynek ceremóniamestere és rendezője nem lesz más, mint a híres-neves veszprémi Petőfi színház színművésze, Kőrösi Csaba.

Az eseményen Balassi versek, a balatoni bor és a helyi szép asszonyok dicsérete, korhű ruhák és rengeteg izgalmas bemutató is vár ilyenkor az érkezőkre. Megismerhetjük például annak a kétkezes pallosnak a replikáját, amelyet Kinizsi is forgatott annak idején, de láthatunk igazi hajító bárdot, dárdát, csatacsillagot, lándzsát, kelevézt és szablyát is.

A lovagi játékokat előzetes bejelentkezés nélkül is bárki megtekintheti, alkalmanként legfeljebb 150 fő részvételével.