Programok Siófok közelében: UKKO UltraRun Balatonalmádiban

Aki ebben a szomorkás, szürke és hideg időben sem szeretne lemondani a mozgás öröméről, annak érdemes lehet a siófoki programok részeként ellátogatni december 19-én, szombaton reggel 8 órai kezdettel Balatonalmádiba, ahol az UKKO UltraRun futóverseny részeként lehetőségünk nyílik kiadni magunkból a felesleges energiákat.

Az esemény a korábbi évek jó hangulatú Almádi ultrafutóversenyének tiszteletére, illetve annak emlékére kerül megrendezésre, méghozzá a várossal és az UKKO Tea segítségével közösen, így aki szívesen kipróbálná az ultrafutás sajátosságait, az itt és most lehetőséget kap rá, méghozzá helyben, Balatonalmádiban.

A Balatonfüredi Atlétikai Club és a Balatoni Helyi Értékek Egyesületének szervezésében tető alá hozott sporteseményen igazi versenybíró és versenytitkár is lesz Pginitzky Péter és Szánóczki Szilvia személyében, de nem lesz majd probléma az időméréssel, valamint a frissítővel sem, egyszóval egy minden téren professzionális megoldás vár majd ránk.

Az 1768 méter hosszú pályán több versenyszám várja majd az érdeklődőket, így lesznek 6-12-24 és 48 órás futamok, de lehet futni 50 kilométer, 50 mérföldet, maratont, sőt félmaratont is, a teljesített eredményeket pedig minden esetben DUV adatbázisban rögzítik, tehát nyoma marad, ha itt jól teljesítettünk.

Természetesen az eseményen minden mérés kellő pontossággal zajlik majd, a 6 órás versenyszámban például 50k split, a 12 órás esetében pedig 100k split eredmények is mérésre kerülnek, míg 50 mérföldön 6 órás és 50k split eredménymérésekre is számíthatnak az indulók. A versenyen természetesen minden versenyszámban való részvétel nevezéshez, illetve nevezési díjhoz kötött.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus-járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!