Programok Siófok közelében: Üveg nap a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban

A siófoki programok kedvelőinek nagy örömére újabb kiállítási tárgyakkal gyarapodik a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum, ahol március 18-án, délután 14 órai kezdettel, Üveg nap név alatt kerülnek bemutatásra a jól megszokott ünnepélyes keretek között a legújabb üvegművészeti alkotások, melyek természetesen a későbbiekben hosszabb távon is láthatók maradnak az intézményben.

Az Üveg nap alkalmából a múzeum gyűjteménye két neves és tehetséges művész munkájával gyarapodik, ezáltal a Darabos Anita által alkotott Kompozit és az Ábel Tamás által megvalósított 4000 gr tolerance című üvegművek kerülnek kiállításra, amelyekről március 18-án maguk a művészek tartanak egy átfogó bemutatót.

A nap és ezzel együtt a program zárásaként előadást tart még Gopcsa Katalin művészettörténész is, aki egy szakszerű tárlatvezetéssel zárja le az egész napot, melyen minden egyes látogató teljesen ingyen részt vehet majd.

Aki esetleg nem tudná, a Laczkó Dezső Múzeum kortárs üvegművészeti gyűjteménye Magyarország egyik leginkább egyedülálló ilyen kollekciója, amelynek állandó, illetve céltudatos kiegészítését már a kezdetektől nagyon fontosnak tartották a tárlat megálmodói.

Egy NKA pályázatnak hála tavaly a gyűjteményt egyszer már bővítették két extra alkotással, amelyek igazi kuriózumnak számítanak mind társművészetekkel való kapcsolatuk, mind technikai megoldásaik tekintetében, de az Üveg nap keretein belül érkező újabb szerzemények is hasonlóan jellemezhetők.

Az új szerzemények bemutatójára egyébiránt a látványraktárban kerül bemutatásra, így akit érdekel a két újdonság, az március 18-án 14 órakor látogasson el a Veszprém, Török Ignác utca 5-ös szám alatt megtalálható Laczkó Dezső Múzeumba.